{HOW TO..} Lucky stars! (Origami)

image

Hallo beste lezers!
Ik ga jullie uitleggen hoe je Lucky Stars moet maken. Het is erg simpel en leuk.
Lucky stars zijn kleine geluks sterretjes. Het is een vorm van origami uit Japan. Je kan ze heel gemakkelijk zelf maken. Zo kun je iemand geluk wensen of zelf bewaren. Kawaii!

Wat heb je nodig?
-Een liniaal.
-Papier. (A4)
-Schaar.
Of in plaats van deze dingen, als je het hebt, Lucky star papier. Dit kun je kopen op; http://www.mostcutest.com

image

Nu heb je je eigen lucky star papier. Op de foto is het papier eigenlijk verkeerd. Je moet het eigenlijk draaien, waardoor de strookjes langer zijn. Ook kun je gekleurd papier gebruiken in plaats van wit papier. Ziet er wel wat vrolijker uit!  De strookjes zijn standaard eigenlijk 1Cm breed, maar als je een grotere lucky star wil, moet je het gewoon wat breeder maken. Als je je eigen lucky star papier hebt,  kun je deze ook gebruiken.

image

Bij het laatste plaatje zit het middelste stuk, een soort van knoop om het zo maar te zeggen, een beetje los. Zorg dat die goed strak zit, (dit doe je door de 2 strookjes goed aan te trekken) ,dat je nergens meer een opening ziet, voordat je aan de volgende stap begint. Ik heb deze tutorial getekend op mijn mobiel, dus sorry als het er niet altijd even netjes uitziet.

image

Nu wordt het al wat moeilijker, we moeten meer gaan doen. Nog even voor de duidelijkheid,  het licht groene strookje is het korte strookje,  in het echt is het lange strookje (groen), veel langer waarschijnlijk. Is dit niet,  heb je verkeerd papier of je hebt het niet goed geknipt. Het middelste stuk moet je niet platdrukken als op het eerste gedeelte in deze foto, maar het moet eruit komen te zien als op het 2e en 3e gedeelte in deze foto.

image

Het kleine stukje op het laatst moet je dus erin stoppen, als je nog meer overhoud dan wat ik hier uitleg, ga dan gewoon door met eromheen vouwen of knip een stukje af, niet helemaal afknippen,  zorg dat je een stukje overhoud dat je erin kunt stoppen. Als je op een andere plaats uitkomt als mij, stom hem dan onder het dichtstbijzijnde flapje.

image

Dit is de laatste stap. Je moet alleen met je vingers (je nagels zijn eigenlijk het beste omdat je dan de randjes verder kan indrukken) de randjes indrukken tot een ster vorm. In het echt ziet de ster er waarschijnlijk wat minder hoekig uit, maar dat kon ik niet precies tekenen.

Ik hoop dat het is gelukt en mijn uitleg heeft geholpen. Anders kun je op youtube altijd nog een filmpje opzoeken.

Hier nog een leuke foto van lucky stars.  (Deze is niet van mezelf)

image

Groetjes, Mustachebloggers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s